Pitchmarks en divots repareren, waarom en hoe.

  • Herstel divots op de fairway. Maar al te vaak is te zien dat er plaggen liggen op de fairway op een paar meter afstand van waar ze er uitgeslagen zijn. Er is echt geen excuus om een fairway divot niet te repareren. Het duurt hooguit 30 seconde en het maakt het verschil voor de volgende speler die misschien op die plek terecht komt. Denk dus aan een ander!
  • Herstel pitchmarks op de green. Een pitchmark die binnen 5 minuten wordt gerepareerd, herstelt binnen 24 uur. Een pitchmark die binnen 10 minuten wordt gerepareerd doet er 15 dagen over om te herstellen. Niet herstelde pitchmarks worden verder beschadigd met maaien, doordat het niet vlak is. Op die plek krijgen schimmel en straatgras een kans er te gaan groeien en dat is natuurlijk iets dat we niet willen.
  • Beperk beschadigingen op de greens door: Niet te sloffen maar je voeten goed optillen, zo voorkom je sporen of voetafdrukken. Loop niet onnodig over de green, maar loop liever langs de rand of er omheen.
  • Last but not least Loop niet met een trolley door de rough of tussen de bunker en de green. Speciale winterwielen, de zogenaamde 'egelwielen', zijn nooit toegestaan op de baan.
  • Bij rijp op de baan is het verplicht om de wintergreens aan te spelen én met een draagtas te lopen.