Laatste week (6) van de NGF-competitie 2017.

Afgelopen week zijn de laatste wedstrijden van de NGF competitie 2017 gespeeld. In die zesde week hebben de laatste vijf teams van de Domburgsche die nog niet waren uitgespeeld zich nog éénmaal mogen inzetten om zich van hun beste kant te laten zien. Onze dames senioren 27 holes teams (die van Ria Berrier en die van Kathinka Vrijen) hebben afgelopen donderdag allebei een zware dobber gehad.

Het team van Ria verloor van de uiteindelijke poulewinnaar en eindigde als nummer 3 in hun poule. Zij mogen daarom ook het volgend jaar weer in de eerste klasse spelen. Gefeliciteerd met dit prima resultaat in een bijzonder sterke poule.

En het team van Kathinka had afgelopen donderdag echt een off-day. Zo’n dag waarop het bijna iedereen bij vrijwel elke slag tegenzit. Zij hebben letterlijk op hun Kop gekregen van die ‘Woeste Dames 1’ uit Axel. En dat terwijl ze notabene als enige team in hun poule gelijk hadden weten te spelen tegen de uiteindelijke poulewinnaar ‘Toxandria 2’. Ze eindigden uiteindelijk op plaats 4 in hun poule en mogen ook het volgend jaar weer uitkomen in de derde klasse. Ook jullie gefeliciteerd met het behoud van jullie klasse. Volgend jaar moeten jullie die off-day er maar uit laten. Zet die maar op Koningsdag of iets dergelijks.

Helaas verloor ook ons Heren 1 – 27 holes team van Toon de Ruiter. Ook zij werden op de Kop gezeten, ditmaal door de ‘Woeste Heren 5’ uit Axel, die daarmee poulewinnaar werden. Helaas degradeert ons team nu naar de vijfde klasse. Maar niet getreurd heren; vanuit die klasse kun je alleen maar promoveren.

Ons heren 1 Standaard 36 holes team onder leiding van Jaco Duvekot was afgelopen zondag gastheer op Domburg. Zij konden nog poulewinnaar worden als ‘Cromstrijen 1’ van ‘Strijen 1’ zou verliezen. Tja, als je nagelbijtend aan de kant moet toezien hoe Strijen zich laat inmaken door Cromstrijen realiseer je je dat je die wedstrijd op 23 april tegen Cromstrijen niet nipt had mogen verliezen maar nipt had moeten winnen. Het uiteindelijke resultaat is toch dat Domburg een prima competitie heeft gespeeld en op de zeer eervolle tweede plaats in hun poule is geëindigd.

Heren-1

Tot slot nog het Dames 1 Standaard 36 holes team van Marije van Belzen. Ze hadden al gezegd dat het een heel zware partij zou worden tegen ‘Zeegersloot 1’, de kandidaat poulewinnaar. En dat bleek het ook te zijn. Ondanks het feit dat onze voorzitter met gekoelde champagne in zijn kofferbak naar Almkreek was gereden om maar niets te hoeven missen van de laatste wedstrijd van dit sterke dames team van Domburg bleef de uiteindelijke poule uitslag ongewijzigd. Domburg bleef tweede in haar poule maar is toch gepromoveerd naar de eerste klasse, samen met de poulewinnaar ‘Zeegersloot 1’. En als ze daar beide in dezelfde poule terecht komen kan ons team volgend jaar revanche nemen lijkt mij. Want zoals mijn kleindochter na haar eerste ritje in de Python op de Efteling al eerder opmerkte: ‘Eitje, eitje……..’. Tja dames, gefeliciteerd met dit bijzonder fraaie resultaat in jullie eerste competitiejaar. Echt teamwork. En ga vooral zo door in jullie voorbereiding voor het volgend jaar. Onze voorzitter houdt zijn champagne echt wel koel. Echt wel…..

damesteam-1-kampioen-2

Zo is er weer een eind gekomen aan een mooie competitie met veel spannende momenten. Een competitiejaar waarin Domburg het ook dit jaar weer prima heeft gedaan.