Golfen voor de jeugd

Ook jongeren van harte welkom

De Domburgsche heeft een actieve jeugdafdeling. Bijna elke zondagochtend wordt er gelest onder leiding van onze pro Niels Nijssen. Zodra de dagen lengen is er om de week baanles op vrijdagavond. Ook in de winter en tijdens vakanties gaan we door met de lessen zodat ook actieve jeugd die wat verder in het land woont, aanwezig kan zijn. Vanzelfsprekend mag je vanaf baanpermissie ook zelfstandig de baan in op andere momenten. En zoek je een speelmaatje? Trek dan aan de bel bij de jeugdcommissie, het secretariaat of het bestuur... ze weten meestal wel iemand die mee wil spelen.

Regelmatig en ook op zondag, worden 9-holes-wedstrijdjes georganiseerd waaraan alle leden van de club mee kunnen doen. Rond de langste dag spelen we de wedstrijd van 100 (waar elk jaar een jaartje bij komt, dus in 2016 is het de "wedstrijd van 102") waarbij elke flight een jeugdlid als captain heeft.
Naast deelname aan de lessen wordt ook het deelnemen aan clubwedstrijden gestimuleerd. Ook stimuleren we deelname aan wedstrijden buiten de club, zoals de ZOJC (Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie). Traditioneel wordt in oktober de John van Hoey Smith trofee georganiseerd: een open jeugdwedstrijd met spelers uit het hele land. En natuurlijk staat behalve al die competitie het hebben van plezier in het spel, hoog in het vaandel! Want hoe je het ook wendt of keert: het blijft golf en dat is niet altijd even makkelijk... en dan zit het weer ook niet altijd mee...
Verder kennen we ook de titel "jeugdgolfer van het jaar", zie die maar eens te bemachtigen.... Er moet wel wat voor gepresteerd worden, maar dan komt je naam op het bord in de hal!

Heb je nog nooit gegolfd, of speel je juist al –veel- langer? Je bent altijd welkom om een keer mee te spelen met de jeugd op zondag. De lessen worden gegeven van 10-11 uur en van 11-12 uur en zijn ingedeeld naar leeftijd en/of niveau, we bekijken samen welke groep het beste past. Heb je geen clubs? Dat is geen probleem... die kun je tijdens de les wel lenen.
Het is fijn als je het vooraf even doorgeeft als je mee wilt doen. Dan houden we rekening met je komst. De jeugdlessen op zondag zijn gratis (maar niet vrijblijvend) en de eerste drie keer mag je sowieso meedoen ook al ben je nog geen lid. De pro heeft een speciaal tarief voor de actief lessende jeugd: het staat net als de contributie onder het kopje lidmaatschap op de startpagina.

Tot ziens op de Domburgsche!

Voor meer informatie of aanmelding kun je contact opnemen met:
Secretariaat (geopend van maandag tot vrijdag van 9-13 uur):

• Marlou Daverveldt, telefoon 0118-582403 of 06-25262350
  • Willem van Kooten, telefoon 0118-627821
  • John van Breugelen, telefoon 06-24751637

De jeugdcommissie is te bereiken via haar eigen e-mailadres:

Jeugdkalender 2017