De deelname van tien van de elf teams van de Domburgsche Golfclub aan de NGF competitie 2017 is inmiddels al weer een week geleden begonnen.
Alleen het Heren 2 senioren 27 holes team (captain Guido de Haes; Poule P80) was afgelopen vrijdag gastheer op de Domburgsche en kan pas de komende weken de nieren van zijn opponenten gaan proeven.

Maar afgelopen week bleek al snel hoe Domburg er momenteel voor staat. Beide Standaard 36 holes teams hebben afgelopen zondag hun eerste wedstrijd gewonnen. Heren 1 (Poule H19; captain Jaco Duvekot) heeft met stevige overmacht (14-4) Delfland 1 verslagen terwijl Dames 1 (Poule D12; captain Marije van Belzen) met 10-8 heeft gewonnen van Landgoed Nieuwkerk 1.
Met name vermeldenswaard is dat onze jeugdkampioenen Jurre van der Lende en Juno Berveling die in deze teams staan opgesteld elk hun twee wedstrijden van hun eerste wedstrijddag met overwicht hebben gewonnen.
En zoals ook mijn jongste kleindochter van 7 al zei na haar eerste ritje in de Python op de Efteling: eitje, eitje.... Geweldig Juno en Jurre en proficiat Marije en Jaco!

En hier is het niet bij gebleven want al onze damesteams zijn met de prijzen gaan strijken. Dames 1 - 27 holes (Poule D215; captain Yolanda de Haes) won met 14-4 van Goese Golf 1; Dames 1 senioren - 27 holes (Poule M5; captain Ria Berrier) won met 11-7 van De Hooge Rotterdamse 1 en Dames 2 senioren - 27 holes (Poule M32; captain Kathinka Vrijen) snoepte met 12-6 de winst van Albatros 2.

Proficiat dames, ga vooral zo door.

Bij de heren bleek het deze eerste week iets lastiger.
Hier wist alleen het Heren 3 senioren – 18 holes team van Harry Tijssen (Poule 214) met 20-16 te winnen van Reymerswael 3.

Alle andere teams hebben die eerste week een pak voor hun broek gehad.
Zo bleek in Poule H256 Landgoed Bergvliet 1 met 13-5 te sterk voor ons Heren 1-27 holes team van Toon de Ruiter en in Poule P15 bleek Broekpolder 2 met eenzelfde score van 13-5 net iets te groot voor ons Heren 1 senioren – 27 holes team van Peter-Hans Cappenberg. Ons Heren 2 senioren – 18 holes team van Henk Jonkers moest het in Poule P220 tegen Bentwoud 1 met 2-34 laten liggen, en ook ons Heren 3 Senioren – 18 holes team van Jan Vrijen heeft na een felle strijd in Poule 221 toch nipt verloren met 17-19 van Wouwse Plantage 3.

En dat alles heeft zich afgespeeld in de eerste week van de competitie.

Wordt vervolgd .....