Week 3 van de NGF competitie 2017.

In deze derde week van de NGF competitie 2017 is er slechts door een beperkt aantal teams van de Domburgsche gestreden om eer en progressie of soms voor behoud van positie. En dat laatste viel niet altijd mee.

Opvallende winnaar deze week was het team van Guido de Haes (Heren 2 senioren – 27 holes) dat met 16-2 wist te winnen van Cromstrijen 6. Slechts 2 singles eindigden in all-square. Alle andere partijen werden gewonnen. Een mooie opsteker na het verlies in de vorige week en meteen een sprong van plaats 5 naar plaats 3 in hun Poule P 80. Proficiat heren en ga vooral zo door.
Ook het vermelden meer dan waard is het gelijk spel (9-9) dat de dames van Kathinka Vrijen (Dames 2 senioren – 27 holes) wisten af te dwingen van de koploper in hun Poule M 32, Toxandria 2. Hierdoor is het verschil met Toxandria 2 niet verder opgelopen dan de vorige week maar met nog één wedstrijd meer te spelen dan Toxandria 2 blijft winnen van de Poule nog mogelijk.

Het Heren 1 senioren – 18 holes team van Harry Tijssen wist gelijk te eindigen (18-18) tegen 'De Zeeuwse 1' en daarmee de tweede plaats in hun Poule P 214 te bereiken.
Beide andere 18 holes Heren senioren teams hebben hun wedstrijden deze week nipt verloren. Het team van Henk Jonkers (Heren 2 senioren) verloor met 17-19 van Kagerzoom 2 en het team van Jan Vrijen (Heren 3 senioren) verloor van Reymerswael 4 met 16-20, waarbij de twee laatste partijen pas op hole 18 in het nadeel van Domburg werden beslist. Ook geluk zit maar in een klein hoekje.
Beide teams staan momenteel laag in hun Poules en lopen het gevaar om te worden gedegradeerd. Dat kan uiteraard nog worden voorkomen met wat inspanning, de juiste inzet en wat meer geluk hier en daar.
Overigens spelen deze twee teams komende vrijdag 21 april allebei op Reymerswael en elk tegen een ander team van 'De Woeste Kop'. Dit kan een bijzonder spannende serie wedstrijden en een heel interessante uitslag opleveren.

Het Dames 1 senioren – 27 holes team van Ria Berrier was deze week gastvrouw net als het Heren 1 senioren – 27 holes team van Peter-Hans Cappenberg. Zij mogen de komende weken weer volop meedoen.

Onze vier zondags teams hadden deze week een dag vrij aangezien Pasen dit jaar in het afgelopen weekeinde viel. Zij zullen dus nog drie weken hebben te gaan voordat ook hun competitie zal zijn afgelopen.

Dat alles heeft zich afgespeeld in de derde week van de competitie.
En we zijn inmiddels op de helft; nog drie spannende weken.

Wordt wederom vervolgd .....