Week 4 van de NGF-competitie 2017.

Wanneer de cut is gevallen na de eerste twee dagen van een golftoernooi wordt de derde dag vaak 'moving day' genoemd. En niet zonder reden. Dan begint zich af te tekenen wie er dit keer mogelijk met de prijzen gaan strijken en wie dat zeker niet zullen doen.
Welnu, afgelopen week, de vierde week van de NGF-competitie 2017, was ook zo'n 'moving week' voor een aantal teams van de Domburgsche.

Natuurlijk kan er maar één winnaar zijn in een poule van vijf en er is dus voor elk Domburgsch team rekenkundig slechts een kans van één op vijf om winnaar te worden.
Derhalve en nog steeds louter rekenkundig bekeken zouden er twee Domburgsche teams winnaar kunnen worden in hun poules en ook twee om als laatste te eindigen.

Wanneer we de stand van zaken na vier weken golffestijn analyseren zien we het volgende:
Onze eerste troef:
Het Standaard 36 holes Dames 1 team van Marije van Belzen maakt, na hun taak als gastvrouw van afgelopen zondag, nog steeds kans maakt op de poule winst. Marije verzekerde me gisteren nog dat ze de komende twee wedstrijden volledig voor de winst zullen gaan, waarbij met name hun laatste wedstrijd op zondag 7 mei op de golfbaan van Almkreek tegen hun sterkste opponent Zegersloot 1 de ultieme klapper zal gaan worden.
Meiden, wij staan als één man achter jullie.
Onze tweede troef:
En het Heren 1 Standaard 36 holes team van Jaco staat ondanks een nipt van Cromstrijen 1 verloren wedstrijd (8-10) ook nog steeds bovenaan in hun poule. Door dat verlies moeten zij echter komende zondag in hun laatste wedstrijd tegen Roxenisse 1 hun stinkende best doen om sterk te scoren aangezien ze de laatste wedstrijd zelf gastheer zijn en dus volledig afhankelijk van het resultaat van hun gasten zullen zijn.
Heren, maakt U zich net zo sterk als wij U kennen.
Onze derde troef:
Ons Heren 2 Senioren – 27 holes team staat momenteel aan kop in hun poule na afgelopen week met 10-8 te hebben gewonnen van Reymerswael 2 en met nu nog één wedstrijd te spelen op vrijdag 28 april op de mooie baan van Cromstrijen tegen de nummer 4 van hun poule, Roxenisse 3. Alle vier bovenste teams in deze poule hebben nu elk 4 wedstrijdpunten en dus heeft ons team een sterke overwinning op Roxenisse nodig om hun toppositie te behouden. Dus een uitermate spannende dag voor de mannen van Guido de Haes.
Blijf aardig en beleefd heren, maar vooral sterk dwingend!

Dus met na 'moving week' nog drie troeven in de hand voor mogelijke poule winnaars staat Domburg er beter voor dan - louter rekenkundig bekeken - had mogen worden verwacht.

Alweer rekenkundig bekeken hebben twee teams van de Domburgsche kans op de onderste positie in hun poules en zeven teams kans op een positie ergens in het midden.
En hoe staat het momenteel daarmee:

Het Dames 1 – 27 holes team van Yolanda de Haes staat momenteel op de derde plaats in haar poule, na een met 13-5 gewonnen wedstrijd van 'De Goese Golf 1'. Zij spelen komende zondag op Domburg hun laatste wedstrijd tegen 'Reymerswael 1', de huidige koploper.
Gefeliciteerd meiden met dat mooie resultaat en sterkte met jullie laatste gevecht om de knikkers met Reymerswael, komende zondag op Domburg.

Het Dames 1 Senioren – 27 holes team van Ria Berrier heeft afgelopen week met 7-11 verloren van Grevelingenhout 1. Dit team kan niet meer winnaar worden maar ook niet meer als laatste eindigen.
Blijf op jullie laatste wedstrijd op 4 mei vooral de dames van de Wouwse Plantage in de haren zitten dames. Jullie doen het ook dit jaar weer geweldig.

Het Dames 2 Senioren – 27 holes team van Kathinka Vrijen staat na verlies met 12-6 tegen Reymerswael 2 op de vierde positie in hun poule maar kunnen - door nog en keer op 4 mei op de klavertje 3 baan van Albatross te vlammen - vechten om de derde of zelfs nog de tweede plaats.
Handle with care ladies....

Het Heren 1 – 27 holes team van Toon de Ruiter staat na een zeer fraaie overwinning (14-4) afgelopen zondag op Grevelingenhout 2 op plaats vier in hun poule met nog twee wedstrijden te gaan. Deze heren hebben nog alle mogelijkheden om op allerlei plaatsen in het midden van hun poule te eindigen.
Proficiat met die laatste mooie overwinning en ga vooral zo door.

Het Heren 1 Senioren – 27 holes team van Peter-Hans Cappenberg heeft afgelopen week met 7-11 verloren van Leeuwenbergh 1 en staat momenteel op de laatste plaats in hun poule. Komende vrijdag, 28 april, spelen ze hun laatste wedstrijd op de baan van Leeuwenbergh tegen 'De Merwelanden'. Aangezien de twee laagst eindigende teams naar de derde klasse zullen degraderen zal winst op Merwelanden dat niet meer kunnen voorkomen maar winst op Merwelanden zou wel heel goed zijn voor het moreel.
Dus heren, laat je toch niet zomaar kisten.

Ons Heren 1 Senioren – 18 holes team onder leiding van Harry Tijssen was afgelopen week gastheer op Domburg en staat nu samen met 'Landgoed Nieuwkerk 1' precies gelijk op plaats 2 en 3 in hun poule. Komende vrijdag, 28 april, mogen die twee het samen uitvechten op de mooie Brabantse baan van Princenbosch. Poulewinnaar kunnen ze niet meer worden maar direct daaronder is alles mogelijk.
Heren, ga er vol voor. Je leeft immers maar één keer.

Heren 2 Senioren – 18 holes van Henk Jonkers en Heren 3 Senioren – 18 holes van Jan Vrijen hebben curieus genoeg beide op dezelfde baan (Reymerswael) verloren van twee teams van 'De Woeste Kop'. Heren 2 met 12-24 en Heren 3 met 15-21.
Aangezien het voor Heren 2 hun laatste wedstrijd was zijn zij als laatste in hun poule geeindigd en zullen dus naar de derde klasse degraderen.
Jammer mannen, maar het is ook heel prima spelen in klasse 3. En veel gezelliger.
Heren 3 staat momenteel ook op de laatste plaats in hun poule maar kunnen daar komende vrijdag, 28 april op de baan van de Wouwse Plantage nog verandering in brengen door te winnen van 'De Zeeuwse 2'. Alweer een bijzonder interessante dag met een uitermate spannende wedstrijd voor de boeg.
Courage Heeren Sinjooren. Één voor allen, allen voor één!

Samenvattend zullen er vooralsnog twee teams van de Domburgsche degraderen en is er slechts één ander team in de gevarenzone.
Overall staat Domburg er dus net zo voor als louter rekenkundig bekeken had kunnen worden. Dus Domburg scoort statistisch gezien eigenlijk net zo goed als al die clubs met 9, 18, 27 of zelfs 36 holes en uitgelezen oefenfaciliteiten vol met jeugd in opleiding en vol vele sterke mannen en vrouwen in de kracht van hun leven.
Toch niet zo gek voor zo'n oude club .....

Wordt opnieuw vervolgd.NGF com