Zaterdag 11 augustus zijn de clubkampioenschappen strokeplay gehouden.

Het weer was gunstig: niet al te hoge temperatuur en geen erg sterke wind die (ongeveer windkracht 3), steeds meer begon af te zwakken.

Daar kon het dus niet aan liggen, dat de uitslagen niet echt geweldig waren. Er werden zelfs diverse scores van 10 op holes gemaakt evenals scores van boven de 100!

Tegelijk met de clubkampioenschappen wordt er ook altijd gestreden om de Alliance beker. Dat zijn 36 holes, waarbij de netto score telt.

Onmiskenbaar is die beker gewonnen door Edske van Lende, die als enige onder haar handicap speelde.

De kampioenschappen zijn bij de dames tot ieders verrassing gewonnen door Ditty de Klerk met een score van 185. Tweede werd Edske van der Lende met 192 op de voet gevolgd door Marie-Anne van Lier met 193.

Bij de heren won Sander de Vries met 150 op de voet gevolgd door Erik Hertzberger met 153. Jaco was derde met 161.

De Alliance beker werd dus gewonnen door Edske van der Lende met als tweede Erik Hertzberger en derde Jaco Duvekot.

De prijsuitreiking vond plaats met een leuke toespraak van de voorzitter.

Na de prijsuitreiking werd door het bestuur een borrel aangeboden. De drie winnaars boden er ook een aan, zodat mensen niet dorstig naar huis hoefden te gaan.

Strokeplay2018 2

Strokeplay2018 3