Ondertussen op de baan 2

Update over de baan

Het is alweer twee weken geleden dat de baan als gevolg van uitzonderlijke omstandigheden, voor alle spelers werd gesloten. Het is een vreemd gezicht, een totaal verlaten baan en alle vlaggen uit de holes. Over hoe en wanneer alles weer normaal zal zijn, kan op dit moment nog niets gezegd worden. Maar wat wij u wél kunnen laten weten is dat de baan door de week natuurlijk niet helemaal verlaten is, maar er juist hard wordt gewerkt door het greenkeepers team. En dat doen zij in alle rust waardoor er veel grote voorjaarsklussen kunnen worden gedaan, zonder dat de golfers daar last van hebben. Zo zijn de greens geprikt en bezand, de fairways worden geprikt en gemaaid met de nieuwe maaier die begin maart is afgeleverd. Kortom, veel werk wordt er verzet en als het zover is dat er weer gegolfd kan worden, zal de baan er geweldig bij liggen om onze sport weer te kunnen beoefenen.

Per 1 april komt een nieuwe greenkeeper het team versterken, Jos van Oosten. Als de baan weer open gaat, ziet u dus een nieuw gezicht.

Wat u ook zal zien en merken is dat het duingebied langs hole 6 geen GUR meer zal zijn. Een andere regel gaat gelden, waarover binnenkort meer.