Na een regenachtige week scheen de zon weer, lag de baan er mooi bij en meldden zich 24 deelnemers op zaterdag 11 juli om te strijden om de Snouck Hurgronje Wisselbeker, een wedstrijd tegen par. Deze prachtige zilveren beker is in 1957 is door de heer W.J. Snouck Hurgronje gekocht in Londen waar hij werkte voor Shell. Om deze prijs werd voor de eerste maal gespeeld bij de officiële heropening van de baan en de ingebruikname van het nieuwe clubhuis op 25 mei 1957. De winnaar toen was H.A. Langendijk. Dit jaar was de winnaar Toon de Ruiter met een score van +2. De tweede plaats werd veroverd door Hanneke Bommeljé (score 0) en 4 spelers eindigen gelijk met een score van -3 op de derde plaats. De beste “laatste 9 holes” werden gespeeld door Pollien van der Werff die daardoor 3de werd.

Daar de groep deelnemers relatief klein was, de zon scheen en iedereen lekker buiten op het terras zat, was het mogelijk om de prijsuitreiking direct na de wedstrijd buiten te laten plaatsvinden. Niemand had daar echt op gerekend. Dus ongedoucht, niet verkleed mocht ik de beker voor het eerst als lid van de wedstrijdcommissie, uitreiken na de inleidende woorden van Edske. Kortom het was een heerlijk dag!”

Michiel Roos

Snouk Hurcronje 2