Traditiegetrouw is ook dit jaar weer gestreden om het Twentse Ros op de woensdag van de golfweek. Een Eclectic wedstrijd die sinds 1962 wordt verspeeld. Het Twentse Ros is geschonken door Rob Horst, destijds secretaris van de Twentse Golfclub. Nadat het ontwerp, het gieten en het verzilveren was gerealiseerd, schrijft de heer Horst in april 1962 dat het Ros te kennen had gegeven naar Domburg te willen galopperen. En zo geschiedde!

De zoon van Rob Horst, Egbert Horst, reikte aan de winnaar Michiel Roos met 28.5 slagen, de prachtige bokaal uit. Een en ander ging gepaard met mooie anekdotes over de gulle gever. De tweede plaats werd veroverd door Erik Hertzberger met 29,5 slagen en als derde eindigde Cora van Doorn ook met een score van 29,5. Het was op het gebied van de “two’s” een zeer vruchtbare dag. Niet minder dan 12 two’s werden er gemaakt met name op hole 5.

Kortom het was weer een waar feest: een spannende wedstrijd, een pracht baan, mooi weer en veel gezellige deelnemers!

Twentse Ros 2

Twentse Ros 3