Oorspronkelijk had jhr. W. van Citters deze trofee in 1958 ‘De Manteling Wisselbeker’ gedoopt, maar na zijn overlijden in 1966 is in overleg met de familie de naam gewijzigd in de huidige naam.

Zaterdag 24 juli werd dus voor de 62ste keer om deze trofee gestreden. Het speltype is de klassieke strokeplay vorm. Niet bij iedereen even populair (zéker niet als je bal ongelukkigerwijs in een lastige bunker belandt en je uiteindelijk met 13(!) slagen de green moet verlaten!)

Desalniettemin was het deelnemersveld maximaal bezet (66) en bij een ontluikende middagzon en een acceptabel Westenwindje 4Bft was het genieten op de prachtige baan van de Domburgsche.

De gemiddelde scores bevonden zich rond de 80 slagen netto.

Siene Dresselhuis, een oude clubvriendin van Annette van Citters, met een hdcp van 3,5 wist een score neer te zetten van 69! Daarmee troefde zij Jurriaan Hellemans en Erik Hertzberger, beiden met 70 af. Gevolgd door Marie Anne van Lier (71) en Kurt van Lancker (72).

Door de coronamaatregelen was een prijsuitreiking niet mogelijk, maar een klein gezelschap was er getuige van dat Annette, samen met haar broer Alexander de wisselbeker aan Siene kon overhandigen.

Citters 2