Traditioneel wordt de golfweek afgesloten met de wedstrijd om het Zilveren Schip, een greensome tegen par. Het Zilveren Schip is in 1958 beschikbaar gesteld door de heer J. W. Hupkes, die destijds directeur was van scheepswerf De Schelde. Dhr. Hupkes was heel betrokken bij de Domburgsche. Hij heeft veel gedaan voor de baanaanleg na WO II en is va963 tot 1968 voorzitter geweest van de club. De trofee is een prachtig gedetailleerd zilveren scheepje, waar dus al 62 jaar om wordt gespeeld.

Dit jaar deden 95 mensen mee aan de wedstrijd. Helaas moest een deelnemer buiten mededinging in zijn eentje meedoen, omdat zijn echtgenote plots ziek was geworden. Speciaal voor zijn flightgenoten heeft hij wel meegespeeld. Heel sportief! Gelukkig bleef het grotendeels droog. De ochtendstart speelde de eerste 9 holes in de regen en de laatste flights van de middagstart eindigden nat. Verder een echte Domburgse zomerdag. Niet koud, wolken en zon en redelijk wat wind. De meeste flights eindigden in de min, maar verschillende flights zagen toch kans een nul te noteren, zoals Marie-Anne en Wim van Lier (4e plaats) en Milan Nettl en Alexander Blom (5e plaats). Han en Wilma Oosters werden 3e met +1. Lange tijd zag het ernaar uit dat zij de overwinning in de wacht zouden slepen, totdat Agaath Joosse en Rogier van Spaendonck binnen kwamen met +2 en snel daarna Sandie en Rob Broedelet met +3. Het echtpaar dat deze wedstrijd ook al eens had gewonnen in 2013, ging er opnieuw met de prijs vandoor. Gefeliciteerd!

We hebben een mooie dag gehad, een waardige afsluiting van een ietwat gemankeerde golfweek door de coronamaatregelen, maar wel met zes wedstrijden die allemaal soepel van start gingen dankzij onze starter, Henk Vos! Yolanda de Haes heeft Henk toegesproken en bedankt voor de vele uren werk die hij daarin heeft gestoken. Steven Molkenboer heeft de golfweek uitgeluid met een korte toespraak, waarin hij de wedstrijdcommissie en haar voorzitter Yolanda heeft bedankt voor de inzet.

Zilveren Schip 1

Zilveren Schip 3