Hole-in-one tijdens de Golfweek 2021

De prijs voor de eerste geslagen Hole-in-one tijdens de Golfweek 2021 wordt ter beschikking gesteld door Koninklijke Gazelle en Akkerdaas Tweewielers 

 IMG 0563 1

 ===============================================================================

Lieve leden van de Domburgsche Golfclub,

Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Gerry Houweling uit Zaltbommel.Al bijna 15 jaar verkoop ik houten vogeltjes uit Tanzania voor mijn goede doel.Het is ten bate van de Watoto Foundation in Tanzania. Dit is een geweldige stichting onder leiding van Noud van Hout, die al bijna 1000 dakloze straatjongens in de grote stad heeft opgevangen, opgeleid en ze een tweede kans en nieuw leven heeft gegeven. Door hun goede opleiding en bijgebrachte discipline kunnen deze jonge mensen in Tanzania goede banen krijgen en kunnen ze iets betekenen voor hun maatschappij. Op www.watotofoundation.nl krijgt u een idee van het harde werk maar ook de mooie resultaten van dit unieke project.

De exotische vogeltjes die ik voor dit doel verkoop (inmiddels al duizenden!) worden gemaakt door de Masai. In Afrika hebben de vogeltjes een troostende functie: ze worden gegeven aan zieke kinderen of mensen die een verdrietige tijd doormaken en zijn bedoeld om weer een glimlach op een droevig gezicht te toveren. Maar naast het troosten kunnen ze ook voor andere doeleinden worden aangewend. Zo zijn golfers dol op ‘vogeltjes’, birdies… Niet alleen voor een mooie score, maar ook voor die leuke kleine birdie die in wedstrijden vaak aan de fortuinlijke speler als prijsje wordt uitgereikt. Ook in uw club is dit een mooie traditie. En zo kon het gebeuren dat ik Michiel Roos op het clubterras tegenkwam en ook hij vervolgens gecharmeerd raakte van mijn vrolijke vliegertjes en het goede doel. De wedstrijdcommissie bestelde vervolgens een doos vol om aan de spelers die een birdie maken, tijdens de wedstrijden van de golfweek, zo’n vogeltje te kunnen uitreiken.

Ongetwijfeld gaat u nu allen erg uw golfbest doen om een van deze decoratieve vogels aan uw birdie collectie toe te voegen….. Ik wens u hierbij veel succes en zeg de club namens de studenten en de leiding van de Watoto Foundation heel veel dank voor deze welbestede bijdrage aan hun opleiding en levensgeluk!

Met hartelijke groet,

Gerry Houweling

 GerrHouweling websitegolfweek2021

 ===============================================================================

Zaterdag 31 juli: Het Zilveren Schip

De laatste wedstrijd van de golfweek werd onder enigszins wisselende weersomstandigheid gespeeld: ‘s ochtends nog wat regen, ’s middags lekker zonnetje, steeds veel wind. Geheel passend in het beeld van de voorgaande week, dat van een doorsnee Hollandse zomer (volgens het KNMI).Maken verschillen in het weer veel uit? Van de teams 1 t/10 waren er 6 in de ochtend start en beide gescoorde Bull’s Eyes vielen in de ochtend. Wel startten de teams ’s 1 t/3 ‘s middags, de onderlinge verschillen waren echter klein. Dan lijkt het erop dat de wind en de rough de belangrijkste factoren waren in het bepalen van een al dan niet goede score. Aan de andere kant is het zo dat alleen de in de ochtend spelende teams in staat waren om birdies te scoren en onder beter omstandigheden de middag teams juist geen van allen. Het weer is toch een factor in het bepalen van het resultaat en het maakt dus uit of je vroeg of laat start, de dag tevoren was het ’s middags juist slecht weer. In die zin is golf toch een sport waarbij gokken een rol speelt. De starters, Henk Vos en Maurice Jurgens, hebben hun waarde bewezen, niet alleen in deze wedstrijd, maar gedurende de hele golfweek. Zij verdienen veel dank.

De greenkeepers hebben een prachtige baan voor ons verzorgd, de natuur heeft daarbij geholpen, dat geldt zeker voor de rough. In 2018 waren er 548, in 2019: 553 en in 2020: 408 deelnemers aan de golfweek; dit jaar 519. Dus bijna weer het vroegere niveau, hopelijk volgend jaar helemaal en dan ook van gezelligheid in het clubhuis voor- en met name na de wedstrijd.

De uitslag:
Heine en Edske van der Lende +3

 IMG 5481

Agaath Joosse en Monique van Doorn +1

 IMG 5469

Marco en Pollien van der Werff 0

 IMG 5472

Michiel Roos en Arnout Snouck 0, Sandie en Rob Broedelet 0.
Een van de leden van team Rogier van Spaendonck en Katja Klop en team Joost van Lanschot en Barbara Dorhout Mees slaagde erin om de afslag in de Bull’s Eye te doen belanden.
Birdies werden gescoord door Katja en Rogier (2*), Annemarijn en Hendrik, Kiek en Michel, Ewoud en Jaco (2*), Mechteld en Michiel, Bastiaan en Stijn èn René en Herman.

 

Vrijdag 30 juli: Van Citters Wisselbeker

Het is alweer de één na laatste wedstrijd van de Golfweek, de van Citters Wisselbeker.Met 61 deelnemers een goed bezette Medal (Strokeplay) wedstrijd. Wat waren de omstandigheden ook vandaag weer zwaar: een ruige rough en als er al geen regen viel dan deed de wind wel een duit in het zakje. Maar liefst 17 deelnemers besloten op een of ander moment de handdoek in de ring te gooien.De ochtend spelers hadden nog de beste omstandigheden tóch kwamen zowel de nummer één al twee uit de middagstart.

Cora van Doorn heeft gewonnen met een netto score van 72. René Coene eindigde als tweede met 73 gevolgd door Jurriën Hellemans met 74, Mieke Jacobs ook 74 en Henk Verweij met 75. Beste Bruto score had Erik Hertzberger die als zesde eindigde.

Er vielen twee two’s: René Coene en Milan Nettl. Longest Geel ging naar Herman van Druenen en Longest Rood naar Daphne v/d Berg, de Neary Geel naar Jaco Duvekot en die van Rood naar Marretje Ruskamp.

Al bij al een enerverende golfdag die werd afgesloten zonder een échte prijsuitreiking máár met een gezellige borrel in kleine Corona proef kring.
Áls u thuis weleens een kaarsje brand….. vraag dan voor volgend jaar wat meer “on Domburgsch’s” weer’?.....

 20210730 195606 

20210730 195612

IMG 0883 

 

Donderdag 29 juli: Memorial Cup

Geen regen! Wel veel zuidwesten wind, aangename zon.

Winnaars met 31 Sbf punten waren Erna en Gert van der Burg, tweede met 28 Oscar en Milan Nettl, derde met 27 Pollien van der Werff en Bolly Kriekhaus, vierde Alexander van de Koppel en Freek Warmelink met 24 en Cees van Vliet en Karlijn Retra werden met 23 vijfde. Geen der teams slaagde erin om de afslag in de Bull’s Eye te plaatsen. De ballen werden verdeeld. Er was een gezellige lunch na afloop van de wedstrijd.

 IMG 0869

 

Woensdag 28 juli: Twentse Ros

Gisteren is er om het Twentse Ros gestreden.

Ja, dat was het zeker, een strijd tegen de elementen zoals die er dit jaar al de hele golfweek zijn. In de ochtend was het gelukkig droog met matige wind ,maar in de middag was het even anders buien en de wind tot kracht 6!

De winnaar,Jaco Duvekot, van dit jaar speelde in de ochtend maar, met een hcp van 9, is het een hele prestatie! Tweede was Jurien Hellemans derde Sandra Spoon
De Trofee werd uitgereikt door Max Lind , de kleinzoon van Rob Horst.

 IMG 5449

image0

  

Dinsdag 27 juli: Vrienden-vriendinnen dag

34 koppels hebben zich vol goede moed in de baan begeven. Denkende dat de buien zouden beginnen nadat ze hole 18 waren gepasseerd. Dat viel tegen, al voor de helft van de wedstrijd was er een hoosbui die enkelen deed besluiten de clubs op te bergen. 22 teams speelden door. Zij hebben nog van een zonnetje kunnen genieten.

Winnaars werden Heine van der Lende en Nelleke Jongebreur met 41 punten, tweede met 38 en betere 2e negen Toon van der Lande en Robert Bosman, eveneens met 38 werden Michiel Roos en A. Wijsman derde, vierde met 36 Edske van der Lende en Eric Broekhuizen en vijfde met 34 Gert van der Burg en Karel van IJsseldijk. Slechts één maal werd kwam de afslg op 5 cq 14 in de “Bulls Eye” terecht; dit lukte het team Henk Vos en Rob Wijsman.

 20210727 154758

 

Maandag 26 juli: Vaandrager Wisselblad

In verband met het slechte dreigende weer van vanochtend met onweer en stortregens en de onheilspellende vooruitzichten voor vanmiddag heeft de wedstrijdcommissie het zekere voor het onzekere genomen en besloten de wedstrijd af te gelasten.

6a665c0e 620a 495b 9333 1a0817ae9036 

 

Zondag 25 juli: Klinkert Wisselprijs

Het onweer barste echt los tijdens de prijsuitreiking; tijdens de wedstrijd bleef het bij dreigen, wel vielen er enkele regendruppels.

41 spelers hebben getracht verder dan hole 18 te komen. Dat lukte één: Rogier van Spaendonck, hij bereikte zelfs de green van 20!

Oscar Nettl slaagde erin om op 18 uit te holen, Fons Thijssen deponeerde zijn bal links naast de green, Arjen van der Griek in de bunker en tot slot werd Agaath Joosse vijfde door haar bal een 30 tal meters voor de green te laten landen.

Arjen van der Griek noteerde twee two’s, Fons Thijssen en Jurrien Hellemans elk een. Arjen van der Griek scoorde ook nog een birdie. De longest van rood werd door Jan Kiewiet, de longest van geel door Oscar Nettl, de neary van rood door Willy Volmer en de neary van geel door Rogier van Spaendonck geslagen.

 IMG 2739

 

Zaterdag 24 juli: Schorer Wisselprijs

Zaterdag werd de golfweek traditiegetrouw geopend met de wedstrijd om de Schorer Wisselprijs, een mixed greensome tegen par. 84 deelnemers in 42 teams streden om de prachtige prijs: zowel voor de heren als voor de dames een zilveren dolfijn die mooi opspringt uit de golven. Het was rustig, licht bewolkt weer. De baan was droog, zodat de ballen ver konden rollen, als ze ten minste op de fairway bleven. De rough, hoewel iets door de greenkeepers teruggedrongen, was nagenoeg ondoordringbaar. Als je je bal al vond, bleek het lastig die eruit te slaan zodanig dat je partner ermee verder kon.

Sandie en Rob Broedelet leken daar nauwelijks last van te hebben gehad. Met een mooie +5 kwamen zij het clubhuis binnen als het winnende team. Gefeliciteerd!

Gabrielle Bertens en Folkert Tegelberg werden met eveneens + 5 sterk tweede.

Derde, vierde en vijfde werden respectievelijk Annemarijn Boelen met Joop Campioni, Heine en Edske van der Lende en Agaath Joosse met Marcel Foudraine, alle met +3.

Hoewel door de corona-maatregelen een echte prijsuitreiking niet mogelijk is, waren we wel in de gelukkige situatie dat Sandie en Rob Broedelet op de club aanwezig waren toen ook de laatste flights binnen waren. Zij kregen de eerste prijs uitgereikt door Floris Schorer, de kleinzoon van Edo Schorer, die na de Tweede Wereldoorlog toen de club weer opgebouwd werd, deze prijs beschikbaar stelde. Floris vertelde dat zijn grootvader de wedstrijd uitschreef als een foursome voor echtparen, die als dolfijnen in harmonie dartelend in de zee, dartelend over de golfbaan zouden gaan. Helaas bleek de wedstrijdvorm de harmonie nogal eens te verstoren, zodat er spoedig werd gekozen voor een greensome. Voor de winnaars had hij een prachtige wijnkurk met daarop een zilveren dolfijn. De wisselprijs moet terug in de kast, maar deze mooie kurk mag mee naar huis.

De prijswinnaars kunnen hun prijs gedurende de golfweek ophalen bij de wedstrijdcommissie in de bestuurskamer. De Bulls Eye is gehaald door: Sandie en Rob, Wilma en Han, Annemarijn en Joop en Herman en Doris. De twee laatste teams kunnen de gewonnen ballen ook bij de wedstrijdcommissie ophalen. Ten slotte waren er ook birdies te winnen voor het goede doel: Gabriëlle en Folkert, Annemarijn en Joop, Herman en Doris, Machteld en Julien, Otto en Alexandra, Joost en Feikje, Tony en Pascale, Magiel en Jeroen, Mechteld en Michiel, Mechteld en Hugo, Annelies en Michiel en M'noep en Peter kunnen een Afrikaans vogeltje krijgen bij de wedstrijdcommissie.

IMG 2719

IMG 2714 1

 ===============================================================================

Beste Lezer,

Wij zijn verheugd dat de golfweek op zaterdag 24 juli aanstaande weer van start kan gaan.
Helaas hebben wij nog steeds met “Corona” te maken. Ook dit jaar hebben wij voor een goed en veilig verloop een aantal maatregelen moeten nemen.

Alle wedstrijden gaan door, zij het met een iets minder groot aantal deelnemers dan we in andere jaren gewend waren. We organiseren ook geen Shotgun wedstrijd. Bij de inschrijfgegevens op de site kunt u zien hoeveel mensen zich per wedstrijd maximaal kunnen inschrijven. Indien de wedstrijd vol zit komt u op de reservelijst te staan en ontvangt u zo snel mogelijk bericht als er een plekje vrij komt.

Dit jaar zullen er in principe ook geen prijsuitreikingen zijn tenzij….. (weer, nog aanwezig deelnemers) er een mogelijkheid toe bieden. Een en ander heeft te maken met de beperkte ruimte om de 1.5 meter aan te kunnen houden. In het clubhuis kunnen 29 mensen aan tafels zitten en buiten zijn dat er maximaal 40. Staan is niet toegestaan.

We spelen om de Beker maar ook om de Hole-in-One, Two’s, Birdies, Neary of Bull’s-Eye en de Longest. De uitslag zal steeds bekend worden gemaakt op de website. In overleg met de winnaar wordt het moment bepaald waarop zij/hij de beker krijgt uitgereikt en er een foto kan worden gemaakt zodat ook díe op de website kan worden geplaatst. Met goed weer zou dat dus ook eind middag kunnen zijn. Prijzen kunnen in de loop van de week bij de wedstrijdcommissie worden afgehaald. Bij het scoren van een Hole-in-One zal een afspraak gemaakt worden met betrekking tot het uitbetalen van de daarbij behorende gelden.

Indien er een handicart is gereserveerd proberen we zoveel mogelijk deze over de dag te verdelen. Indien 2 mensen, niet uit een gezin, gebruik van de handicart maken is is het dragen van een mondkapje verplicht.

Deelnemers aan wedstrijden worden verzocht niet eerder dan 30 minuten voor hun starttijd op de club te arriveren. U kunt zich dan bij direct bij de wedstrijdtafel in het clubhuis of op het terras melden. Wij verzoeken u contactloos te betalen. Gelieve eerst greenfee en huur handicart te voldoen alvorens zich bij de wedstrijdtafel aan te melden.

Voor alles geldt, gezond verstand gebruiken. Heeft u klachten? Blijf dan thuis. Blijf ook thuis als iemand in uw huishouden ziek is.

Houd 1.5 meter afstand.

Let op de loop richtingen zowel binnen als buiten!

Kleedkamers zijn open. Er geldt een max. aantal personen per ruimte.

Vul de uitslag digitaal in via de E-golf4U app. (niet in Golf.nl) en doe de scorekaart kaart vervolgens in de verzameldoos bij de bestuurskamer; dit ter controle maar ook om mee te dingen naar de verloting van ballen indien er geen two’s of Bull’s-Eye zijn/is gemaakt.

Vlaggen mogen maar moeten niet uit de hole.

De Horecamedewerkers heten u, binnen de geldende, regels van harte welkom. Als u na de wedstrijd een hapje wilt eten moet u rechtstreeks bij de Horeca reserveren. Er is een maximum van 35 eters. Zie hiervoor elders op de site.

Tot slot: Wij wensen u, ondanks alle noodzakelijke beperkingen, een gezellige en sportieve golfweek toe.

De Wedstrijdcommissie

 

PROGRAMMA GOLFWEEK 24 JULI – 30 JULI 2021

Zaterdag 24 juli
Schorer Wisselprijs “De Dolfijn” - Mixed greensome tegen par
(Men speelt van maximale gezamenlijke handicap 60,0)

Ochtend en middag start (v.a. 08:00 en v.a. 13:00 uur)

Zondag 25 juli
Klinkert Wisselprijs – Vlaggenwedstrijd

Ochtend start waarschijnlijk 11:00 uur

Maandag 26 juli
Vaandrager Wisselblad – Stableford

Ochtend en middag start (v.a. 08:00 en v.a. 13:00 uur)

Dinsdag 27 juli
Vrienden-vriendinnen dag - Greensome stableford
(men speelt van maximale gezamenlijke handicap 60)
wedstrijd is greenfee vrij

Ochtend en middag start (v.a. 08:00 en v.a. 13:00 uur)

Woensdag 28 juli
Twentse Ros – Eclectic

Ochtend en middagstart (v.a. 08:00 en v.a. 13:00 uur)

Donderdag 29 juli
Sommerhoff Memorial Cup - Foursome stableford
(Men speelt van maximale gezamenlijke handicap 60,0)

Ochtendstart v.a. 08:00 uur

Vrijdag 30 juli
Van Citters Wisselbeker – Medal

Ochtend en middagstart (v.a. 08:00 en v.a. 13:00 uur)

Zaterdag 31 juli
Het Zilveren Schip – Greensome tegen par
(Men speelt van maximale gezamenlijke handicap 60,0)

Ochtend en middagstart (v.a. 08:00 en v.a. 13:00 uur)

 

Raadpleeg deze knop voor het golfweekmenu bij de horeca.