NGF najaarscompetitie

Begin 2020 drong COVID-19 ook tot in Nederland door en had het met haar consequenties voor de medische en sociale structuur een grote impact op ons “gewone” leven.

Zo ook op ons golfen: een veilige buitenactiviteit als vrijwel geen andere werd ook stilgelegd. En anderhalf jaar lang moest de NGF haar goed voorbereide voorjaarscompetities op het laatste moment afblazen. Ook de najaarscompetitie in 2020 kon helaas geen doorgang vinden.

Gelukkig is onze grip op Covid-19 en haar consequenties de laatste maanden sterk verbeterd. Niet in de laatste plaats door het razendsnel ontwikkelde pakket aan vaccins en de daarop volgende vaccinaties.
En golfen kan gelukkig ook al weer geruime tijd. Vanaf het begin van deze zomer zijn clubwedstrijden dan ook weer mogelijk.

En de NGF competities? Hoe staat het daarmee? Welnu, de NGF is erin geslaagd om de najaarscompetitie van 2021 op het laatste moment weer te doen starten.

En hoe…! Niet alleen op de zondagen maar voor het eerst nu ook op de woensdagen wordt er dit jaar gedurende de hele maand oktober gespeeld.

En waar deze najaarscompetitie in 2016 is gestart met 27 teams is de interesse inmiddels gegroeid tot circa 800 teams in 2021.

Ook de Domburgsche Golfclub speelt dit jaar voor het eerst mee. Het vorig jaar hadden zich weliswaar twee teams gemeld voor deelname maar die competitie moest vanwege Covid op het laatste moment nog door de NGF worden afgeblazen.

Nu, in 2021, spelen er drie teams van de Domburgsche in de zondagcompetitie en drie teams in de woensdagcompetitie.

En de resultaten van de eerste week zien er prima uit voor de Domburgsche. Van de drie zondagse teams staan er nu twee aan de leiding in hun poules en eentje is wat meer bescheiden begonnen op de derde plaats.

Bij de drie woensdagse teams viel de start op 6 oktober samen met regen en heel veel wind en wind met heel veel regen. Zoveel regen zelfs dat de wedstrijd op de Wouwse Plantage niet door kon gaan omdat vanwege wateroverlast de baan gesloten moest blijven. De andere twee teams staan momenteel elk op de tweede plaats in hun poules.