Flightscope golfinstructie

Onderaan deze pagina een link naar de video van de Flightscope golfinstructie.

Afstanden realistisch trainen

Een veel voorkomende fout van menig amateurgolfer: in gedachten sla ja verder dan in de praktijk. Dat heeft deels te maken met de menselijke psyche: we willen ons graag wat beter doen voorkomen dan we in werkelijkheid zijn. Maar ook de praktijk -met name de terreinomstandigheden- is van invloed op de lengte van de golfslag. Zo kan hoogteverschil een slag langer, of juist korter maken.
Met behulp van de Flightscope wordt nauwkeurig bepaald hoe ver een speler slaat met iedere golfstok. Aan die kennis ontleent de golfer meer zekerheid en leert hij beter om met de keuze van de slag te laten afhangen van de omstandigheden.

Doelgericht aan swingfouten kunnen werken

De Flightscope kent 25 data mogelijkheden. Dat houdt in dat de swing tot in details kan worden ontleed. De kleinste afwijkingen kunnen worden gemeten....en gecorrigeerd. De zwaairichting, de stand van het slagvlak, de zuiverheid van raken en de swing snelheid, de Flightscope meet het allemaal en geeft de golfleraar de perfecte mogelijkheid om ieder onderdeel van de swing te verbeteren.

Oefenen met de skills app

Oefen je vaardigheden met behulp van de skills app. Daar kan een voor ieder individu aangepast oefenschema op worden vastgesteld. De skills app is geschikt voor golfers van ieder niveau, van beginners tot professionals. Samen met de leraar worden oefeningen bepaald voor een combinatie van afstand en richting. Alle data zijn vervolgens online terug te vinden.

Clubfitting eerlijk en realistisch maken

Hoe wordt een golfset aangeschaft? De meeste golfers testen in een winkel een aantal stokken van een aantal merken. Na hooguit een half uur is men wel klaar, wordt de keuze gemaakt en afgerekend. Maar is de zojuist aangeschafte set wel geschikt voor uw postuur, leeftijd en kracht? Iedere golfer is anders: langer, korter, breder, met lange of korte armen etc. En dus zou iedere golfer baat hebben bij een voor hem of haar optimale stand van de clubs. Dat heet clubfitting. Met behulp van de Flightscope is het mogelijk om binnen enkele minuten de juiste lie- en loft angle te bepalen en zo het optimale uit uw golfset te halen.

Trainingen voor gevorderden

Golf is verslavend. En de meeste spelers willen graag zo snel mogelijk naar een hoger niveau. Ook voor gevorderden biedt de Flightscope tal van mogelijkheden. Hoe creëer je een hoge of een lage bal, hoe sla je een fade of een draw, hoe krijg je backspin op je bal. De golfpro geeft je oefeningen aan en met behulp van de Flightscope kun je meteen het resultaat zien en verbeteren.

Flightscope voor alle jaargetijden

De Flightscope kan zomer en winter worden gebruikt, zowel binnen als buiten. Het is een 3D bal- en club tracking systeem dat werkt op basis van Doppler radar. Het systeem kan worden gekoppeld aan elke PC, I-pad, I-phone of andere draadloze toestellen. Het is binnen een paar minuten gebruiksklaar.

Instructiefilmpjes