De dag na een hittegolf van 34 gr, werd zaterdag 1 augustus met een volbezet veld van 48 teams, 96 spelers, gestreden om de populaire wedstrijd ‘De Zilveren Schaar’, in 1965 uitgeloofd door Henk van Schaardenburg.

Het speltype is een eclectic (mixed-) greensome over de eerste 9 holes. De dag begon met laaghangende bewolking en krap 17 gr, maar in de middag klaarde het op en werd het een ouderwetse Domburgse dag met windje 4 en een stralende zon! Omdat Henk Vos ervoor zorgde dat alle teams strak op tijd vetrokken, liep de wedstrijd op rolletjes. Ina Gerritsen introduceerde een zeer originele nieuwigheid in de vorm van een extra rood/wit koordje van 1,5 meter (geheel in de sfeer van corona) waarmee men op de greens van de par-3 holes dit koordje als extra bonus kon gebruiken.

De winnaars waren Richard Sterneberg en zijn medespeelster Ingrid Kruienier (gezam. hdcp 14) met 27 slagen, gevolgd door Tony Blom en dochter Pascalle (gezam. hdcp 15) met 30 slagen, Kees en Helmy de Korver (gezam. hdcp 12) met 30 slagen, Michiel &Mechteld van Ravenstein (gezam. hdcp 9) met 30 slagen en Willem & Lot Ledeboer (gezam. Hdcp 16) ook met 30 slagen.

Claire Campioni, dochter van Marianne Campioni-van Schaardenburg reikte de prijs èn twee flessen champagne uit aan de winnaars.

Spijtig dat i.v.m. de coronamaatregelen geen uitgebreide prijsuitreiking kon plaatsvinden, maar ondanks dát, was het zeer geslaagde dag en kijken Maurice, Monica en Sandie er met plezier naar terug!

De wedstrijdcommissie

Schaar2020 2