Feestelijke uitreiking GEO-certificaat en presentatie van het natuurboekje ‘en in het duin de natuur…’

Woensdag 9 september werd op gepaste -corona- wijze gevierd dat de club zich voor de komende vijf jaar weer GEO-gecertificeerd mag noemen, nadat dit jaar de vierde her-certificering heeft plaats gevonden. Op twee dagen na, precies tien jaar geleden, ontving de DGC voor het eerst het GEO-certificaat. Niels Dokkuma van de afdeling Duurzaam beleid van de NGF, kwam dit keer speciaal naar Domburg om het GEO-certificaat én de vlag met het nieuwe logo, te overhandigen.

GEO, Golf Environment Organization, is een internationale standaard voor een verantwoorde en duurzame omgang met natuur en milieu. De GEO wordt internationaal erkend en gefinancierd door onder meer de European Tour, de EGA, de R&A of St. Andrews en de EGCOA, de European Golf Course Owners Association. Het is ook bedoeld om te laten zien op welke manier de golfbaan een bijdrage levert aan de instandhouding van de natuur, het verminderen van de belasting van het milieu en het verder versterken van de lokale samenleving. Dit alles in het licht van het ‘people, planet, profit’ principe.

Natuurlijk zijn wij enorm trots op deze her-certificering en is het bestuur de CtG-commissie, veel dank verschuldigd. Het was een knap staaltje werk en zonder de inzet en gedrevenheid van Inge Boomsma, was het niet mogelijk geweest. Daarbij is ook het werk van Arjen Bosschaart heel belangrijk, als verantwoordelijke voor de uitvoering in de baan, het meedenken en aanleveren van de benodigde informatie voor de certificering.

De uitreiking van het GEO-certificaat was verder een mooie gelegenheid om het natuurboekje ‘en in het duin de natuur…’ te presenteren. Jantien Kuiper, Helmy de Korver en Inge Boomsma hebben zich enorm ingezet en dat heeft geleid tot een juweel van een boekje, dat voor alle leden beschikbaar is.

Het gezelschap genodigden, dat door de corona maatregelen klein is gehouden, sloot de dag op gezellige wijze af met een feestelijk drankje en heerlijke hapjes.

GEOcert 2

GEOcert 3