Het NGF familietoernooi wordt gespeeld op zondag 29 augustus. Inschrijving via de site.

Goede doel.
Wat het NGF Familietoernooi extra bijzonder maakt, is dat we niet alleen met familieleden een leuke dag beleven, maar tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel. Het gezamenlijk goede doel van het NGF Familietoernooi is voor het vierde jaar op rij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stichting creëert sportkansen voor kinderen van vier tot achttien jaar. ING Private Banking en de NGF willen de golfclubs stimuleren zo veel mogelijk (inschrijf)geld op te halen. Het gezamenlijke inschrijfgeld wordt namens alle deelnemers en deelnemende clubs overgemaakt naar Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarom worden er mooie prijzen ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld weten in te zamelen. Prijzen waarmee specifiek het Jeugdgolf nog leuker en makkelijker kan worden gemaakt. Meer informatie hierover volgt.

Spelvorm
We hanteren een vaste spelvorm zowel voor de familietoernooien op de clubs als tijdens de finale op de Nunspeetse. We spelen Greensome Stableford in drie handicapcategorieën, zodat we een duidelijke ranking kunnen maken voor de finale. Na de finale van 2021 gaan we evalueren of de drie handicapcategorieën goed aansluiten op de handicaps van de deelnemers en of dit een indeling is die we ook kunnen gebruiken in de komende jaren.

Inschrijven
De kosten om deel te nemen bedragen 20 euro per koppel. Dit vaste bedrag geldt voor elke inschrijving op alle deelnemende clubs. Extra familie-activiteiten die geld voor het goede doel opleveren, worden toegevoegd aan de totale bijdrage per club. Dus hoe meer deelnemers en activiteiten, hoe meer kans op de golfsetjes en jeugdgolfmaterialen! Clubs schrijven hun toernooi in bij de NGF via de link in dit artikel en ontvangen dan meteen bevestiging van inschrijving.

Spelvorm
De spelvorm voor de voorronden op de golfclubs is Greensome Stableford. Er wordt gespeeld in drie handicapcategorieën met het volgende criterium voor de gezamenlijke WHS handicap:
Cat 1 18,
Cat 2 18,1-36,
Cat 3 36,1-54.
Elke speler moet in het bezit zijn van een officiële WHS handicap 2021. Beide spelers slaan op elke hole af en bepalen vervolgens met welke bal zij de hole uitspelen. De speler wiens bal niet is gekozen, slaat de tweede slag en vervolgens slaan de spelers om beurten.

Foto 23 07 2021 om 1146 1