NGF najaarscompetitie

In de tweede week van deze najaarscompetitie bleken de weergoden aanmerkelijk milder gestemd dan in de eerste week.
Ditmaal hebben alle zes teams van de Domburgsche kunnen spelen.

Duidelijk is nu ook dit jaar dat een wedstrijd op de ‘eigen’ baan soms toch ook voordelen biedt. Hoewel ons eerste herenteam in de woensdagcompetitie onder leiding van Henk Vos dat voordeel toch nog niet helemaal heeft weten uit te buiten (derde plaats met twee wedstrijdpunten).

Ons tweede woensdagteam onder aanvoering van Harry Alt verloor afgelopen week slechts nipt van Cromstrijen met 2 stableford punten. Daardoor werd het derde. Echter in de tussenstand na twee wedstrijden blijft dit team toch op de tweede plaats. En hun komende wedstrijd is op de Domburgsche MET wind en regen. We verwachten dan ook van dit team dat zij het voordeel van de thuiswedstrijd gaan binnenslepen.

Het derde woensdagteam onder aanvoering van Jan Vrijen had een lastige dag op de baan van de Woeste Kop. Door een niet uit te leggen misverstand bleek bij aankomst in Axel dat één van de spelers van dat team thuis was blijven staan omdat die niet was opgehaald. Hierdoor moest er met slechts drie spelers worden gespeeld, waardoor met name één van de twee greensomes met één speler moest worden gelopen.
Wellicht daardoor werd dit team die dag slechts derde. In de tussenstand na twee wedstrijden blijft het echter op de tweede plaats. Komende wedstrijd speelt dit team weer met vier spelers die er zeker voluit voor zullen gaan. Want op de Zeeuwsche, met wind…

Het eerste zondagteam van Yolande van Daal had het ondanks het prima weer lastig op de baan van de Zeeuwsche. Ze werden opnieuw derde en bleven dat ook in de tussenstand na twee wedstrijden. Maar zij krijgen nu nog twee banen, waarvan de laatste thuis op de Domburgsche, waarop zij zeker hoger kunnen scoren. We volgen dat team dan ook met grote verwachting.

Ons tweede zondagteam onder aanvoering van Sandra Spoon daarentegen, dat hun eerste wedstrijd op een andere baan al met overmacht had gewonnen, bleek ook deze week op de ‘eigen’ baan niet te verslaan (opnieuw een eerste plaats met weer 7 wedstrijdpunten). Klasse apart.

Het derde zondagteam van Danny de Klerk speelt in een poule van vrijwel even sterke teams. Na twee wedstrijden heeft het team met de laagste positie (4e plaats met 6 wedstrijdpunten) 172 stablefords gescoord terwijl het team met de hoogste positie (1e plaats met 7 wedstrijdpunten) 179 stablefords heeft gescoord. Ons Domburgsche team staat momenteel met eveneens 7 wedstrijdpunten en met slechts 2 stablefords minder dan nummer 1 momenteel op de tweede plaats. In deze poule is alles nog mogelijk. We zullen dit team absoluut van flight tot flight volgen.

De stand van zaken na twee wedstrijden:

NGF Najaarscompetitie 2021

Wedstrijdpunten

Totaal

Positie in poule

Team

Captain

Wk 1

Wk 2

Wk 3

Wk 4

   

Team Z 1

Yolande van Daal

3

2

   

5

3

Team Z 2

Sandra Spoon

7

7

   

14

1

Team Z 3

Danny de Klerk

7

0

   

7

2

Team W 1

Henk Vos

-

2

   

2

3

Team W 2

René Dooper

4

2

   

6

2

Team W 3

Jan Vrijen

5

2

   

7

2

 

Volgende week krijgt U een nieuw bericht over de resultaten van de Domburgsche teams in de derde week van deze najaarscompetitie.

Jan Vrijen
Competitie coördinator